Hej, och välkommen till min blogg. Här skriver jag om mitt liv som partypingla, hästälskare, vloggare, fotograf, smink, tips, musik m.m. Hoppas du gillar det du får läsa och lämna gärna en kommentar.

 

Tips - Bloggdesign

 
Jag har fått förfrågan att ge lite tips för hur man gör en bloggdesign med enkla medel. Så jag tänker tipsa om olika sidor och små saker för att förbättra
 
Sannasrum.se
Superbra blogg med massa tips för en bra design, allt från basics till lite mer komplicerade grejer! Det är genom hennes blogg som jag lärt mig typ allt!
 
 
Tinypic.com
En sida där du kan ladda upp bilder i alla format och storlekar, det är helt gratis och du behöver inte ens skapa ett konto. Perfekt va? Det är jättebra när du ska ladda upp egna knappar, headers, profilbilder osv. 
 
När ni laddar upp bilder där finns det sedan flera olika koder ni kan välja mellan. 
"Direktlänk för layouter" kan ni lägga in direkt i stilmallen, ex:
#header {
background: #ffffff url(DIREKTLÄNKEN HÄR);
width: STORLEKpx;
height: STORLEKpx;
 
osv osv.
 
Ni kan även använda er av "HTML för webbplatser", den kan ni sätta in kodmallen där ni vill ha den, vart som helst går. T.ex om ni vill ha över menyn så lägger ni in koden ovanför div id="side".

Och om ni vill positionera bilder skriver ni antingen <center>, <right> eller <left> beroende på var ni vill ha den.
Ex: <center><a href="http://sv.tinypic.com?ref=9l93r5" target="_blank"><img src="http://i39.tinypic.com/9l93r5.jpg" border="0" alt="Image and video hosting by TinyPic"></a>
 

Picmonkey.com
För er som inte har photoshop är detta ett jättebra alternativ! Ni kan snabbt och lätt redigera era bilder, skapa en header eller kanske ett collage! 
 
Ett annat gratis alternativ till photoshop är Gimp! Detta program är helt gratis och lagligt att ladda ner.
 
 
Styleblogg.blogg.se/bakgrunder
Här kan ni hitta massa fina bakgrunder, jag har använt flera av dem till mina designer!
 
 
Positionera knappar eller bilder
<div style="position:absolute; width:903px; x-index:0; left: 900px; top:350px;">VAD DU VILL POSITIONERA</div>
 
Den här koden kan ni lägga in i kodmallen när ni vill kunna flytta på saker hur som helst! Om ni tittar på min design så har jag en knapp för min portfolio, när jag positionerade den använde jag mig av denna kod. Ni ändrar bara pixlarna för "left" och "top" så flyttas bilden, ni får pröva er fram!


GOOGLA
Google är din bästa vän, för är det något du inte vet så är det bara att söka! Hur smidigt som helst!  Och det är väldigt sällan man inte hittar det man letar efter!
 
 
Skapa underbloggar
Detta har jag nämnt i ett tidigare inlägg. Detta är väldigt bra och smidigt om ni ska jobba med en design. Ni kan testa olika grejer och är det något som går snett så är ingen skada själv för ni har fortfarande kvar den gamla designen på den vanliga bloggen.
 
 
Hoppas detta har varit till någon hjälp! Alla dessa tips har jag stor nytta av när jag gör mina designer så jag hoppas ni har minst lika mycket nytta av dem. 
Har ni ytterliggare några frågor eller problem är det bara att höra av sig! Släng in en kommentar eller skicka mail, funkar vilket som.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback